Light Microblading vs. Microblading

11.08.2018

"Vuosi 2018 on mullistanut microbladingin maailman."

 Monien mielessä kestopigmentoinnit, microbladingit ja tatuoinnit kuuluvat samaan kategoriaan, jossa "pistetään neulalla ihoon väriä". Nämä ovat kuitenkin täysin eri maailmoja. Vuonna 2018 monien kulmakarvafanaatikkojen pelihousut repeilivät (omani mukaanlukien), kun SharpBrows lanseerasi Light Microblading -tekniikan, jolla on mahdollista saada erittäin ohuita 'Precision Strokes' -karvanvetoja. 

Tässä lyhyt vertailu eroista microbladingin ja uuden Light Microbladingin (2018) välillä: 

Light microblading -tekniikka:

-parempi pysyvyys

-ohuemmat, entistä luonnollisemmat 'Precision Strokes' -linjat. Vanhemmilla microblading -tekniikoilla yksittäiset linjat saattavat olla melko paksut. 

-karvanvedot eivät "sameudu" ja sulaudu yhteen, kuten usein vanhemmilla microblading -tekniikoilla tehdyissä kulmissa käy. Tämä johtuu kahdesta syystä: tekniikka on erilainen ja terät ovat ohuempia.

-tekniikka, jossa ensimmäisellä kierroksella viillot tehdään ohuesti, ja seuraavilla kierroksilla hieman syvemmin aikaansaa paremman pysyvyyden. Kierroksia tehdään useampia, joten toimenpide kestää hieman pidempään. Näin kuitenkin saadaan parempi ja pysyvämpi tulos.

-pigmentti viedään epidermiksen ja dermiksen välissä olevaan basaali membraneen, jolloin värin pysyvyys on n. 12kk (mikäli kulmat on vahvistettu n. 5-6 viikkoa ensimmäisestä käsittelystä.)  

-kulmat vahvistetaan hieman myöhemmin, vasta  5-6 viikon kuluttua, toisin kuin vanhemalla microlading -tekniikalla tehdyt kulmat , jotka vahvistetaan on 4 viikon kuluttua.

-välineenä käytetään erittäin ohuita u-blade -teriä, joilla saadaan erittäin tarkka, yksittäistä, ohutta karvaa muistuttava linja. Terässä on 10-20 ohutta neulaa (siitä nimitys 'terä'). Neulat ovat 3-5 kertaa ohuempia kuin esim. tatuoinnissa käytettävät neulat. Tästä nimi microblading: micro "pieni", blade= "terä". 
Kestopigmentointi: (ihan kokonaan eri juttu!)

-pigmentti viedään dermikseen asti, vielä syvemmälle kuin microbladingissa. Iho pintapuudutetaan ennen käsittelyä. Huulet, silmänrajaukset ja kulmat voidaan kestopigmentoida.

-pysyvyys 2-4 vuotta, riippuen monista tekijöistä (asiakas, tekijä, ihotyyppi ja pigmentin laatu jne.) 

-tehdään yleensä sähkökäyttöisellä neulalla, joka muistuttaa tatuointineulaa, ja tekniikka onkin kuin 'kevyt tatuointi'.