BLOGI

Pigmentointien poisto

PMU -alalla toimiminen vaati jatkuvaa kouluttautumista ja uuden oppimista. Olen aika ajoin työssäni huomannut, miten asiakkaat toivoisivat kulmien huoltoa tai muodon /sävyn muokkausta, mutta johtuen alla olevasta vanhasta pigmentistä (joskus jopa monien vuosien takaa) tämä ei ole mahdollista. Iho on saturoitunut eikä uudelle pigmentille ole enää tilaa kudoksessa. Tällöin uuden värin päälle syöttäminen on turhaa eikä ei tuo toivottua lopputulosta. 

Halusin löytää tähän ratkaisun, jotta voisin palvella asiakkaitani entistäkin paremmin. Joskus kulmat ovat pigmentoitu monia vuosia aiemmin, silloisella tekniikalla ja eri pigmenteillä, tai vuosien saatossa pigmenttiä on yksinkertaisesti kertynyt liikaa ihokudokseen. Pigmentointeja on mahdollista vaalentaa tai jopa kokonaan poistaa siten, että vanha / ylimääräinen pigmentti työstetään ulos ihokudoksesta, ja ihon parannuttua voidaan tehdä uudet kulmat (tai olla tekemättä). Joskus vuosia sitten tehdyt pigmentoinnit saattavat olla muodoltaan "vanhentuneet" ja väri on saattanut ajan myötä muuttua harmahtavaksi. Tätä ongelmaa voidaan helpottaa suolaliuos -poistomenetelmällä, joka perustuu osmoosiin ja suolaliuksen pigmenttiä liuottavaan mekanismiin. Vanha pigmentti "ajetaan ulos" kudoksesta osmoosin avulla. 

Minulle itselleni on aikoinaan tehty kulmat myös melko "kovalla koneella" ja ajan myötä sävy on muuttunut kylmäksi ja harmahtavaksi. Niinpä kouluttauduin uusimpaan, hellävaraiseen Lift poistomenetelmään, voidakseni alkaa tarjota tätä palvelua asiakkailleni. Päätin kokeilla tätä ensin itseeni (ihana kollegani PtBrows teki kulmiini Lift -poiston) pystyäkseni jakamaan aidon kokemukseni asiakkaalle. Osaan täten myös omakohtaisesti kertoa, miten toimenpide etenee, mitä on odotettavissa, ja millainen parantumisprosessi on. 

Jos yhtään mietit pigmentointien poistoa, ota yhteyttä, niin katsotaan mitä voidaan tehdä. Tarjoan loppuvuoden 2023 ajan poistokäsittelyt mallihintaan 120€. 

Puuterikulmat - miksi, miksi ei?

Puuteri nimenä viittaa lopputulokseen, joka saaavutetaan tätä tekniikkaa käyttäen. Kulmat ovat parannuttuaan pehmeän puuteriset, yksittäistä karvaa ei tehdä, vaan kulma väritetään kauttaaltaan koneella, ohutta nano- tai mikroneulaa käyttäen. Tekniikka muistuttaa etäisesti tatuointia, mutta on kuitenkin täysin eri - neulalla viedään ihoon väriä, mutta ei niin syvälle kuin tatuoinnissa, eikä tuloksesta halutakaan pysyvää, vaan puolipysyvää. Tämä tarkoittaa eri ihmisillä eri pituista aikaa - joillakin puuterikulmat pysyvät kauniina jopa 2 vuotta, toisilla huoltoon on syytä tulla jo 10kk kuluttua ensimmäisestä laitosta. Miksi näin on? Syitä on monia, mutta tärkeimpänä lienee erilaiset ihotyypit ja ihon reagointi pigmentointiin: paksu, öljyinen iho on aina haasteellisempi verrattuna normaaliin tai sekaihoon. Myös elämäntavat ja aineenvaihdunta vaikuttavat kulmien pysyvyyteen, tai se, onko alla vanhaa pigmentointia.

 Joskus vanhat pigmentoinnit on tehty niin syvälle, että ihoon on muodostunut arpikudosta. Tällöin voi olla vaikeaa, tai jopa mahdotonta saada light microblading -tekniikalla kulmia pysymään. Parempia tuloksia saadaan puuteritekniikalla, mutta jos vanhat pigmentoinnit ovat tehty aikoinaan tatuointisyvyyteen, puuteritekniikkakaan ei voi tätä pelastaa. Nykytekniikalla ja laitteilla ei siis haluta pysyvää lopputulosta, vaan tavoitteena on puolipysyvä, luonnollinen tulos, joka haalenee hiljalleen pois, jos vahvistuksia ei tehdä. 

Koska huoltoon?

Kulmien huoltoväli on siis yksilöllistä, riippuen esim. siitä, miten iso muutos on tehty, ja miten 'skarppina' haluat kulmasi pitää. Toiset pitävät erittäin huolitellusta, lähes meikkimäisestä kulmasta, jolloin huoltovälikin on tiheämpi. Kulmia voi huoltaa 4 kk välein, tämä on minimiaika. Toisille sopii pehmeämpi, luonnollisesti haaleneva kulma, jolloin huoltoon ei tarvitse tulla kuin parin vuoden välein. Ja taas kerran - ihotyyppi, elintavat, aineenvaihdunta, kaikki nämä vaikuttavat siihen, mitenkulmat pysyvät, ja milloin on hyvä tulla huoltoon. Kun microbladingin maailma on nyt otettu haltuun, oli aika laajentaa reviiriä. Niinpä kävin lisäkouluttautumassa ja oppimassa uusia tekniikoita. Itse olen laiska meikkaaja, ja haluan päästä helpolla ja nopeasti, koska esim. aamuheräämiset eivät ole vahvinta aluettani. Myös treenaaminen asettaa meikeille (jos silloin niitä käyttää) erityisiä...

Light microbladingilla on mahdollista "pelastaa" kulmat peittämällä vanhat, epäsymmetriset tai haalistuneet kestopigmentoinnit ohuilla 'Precision Strokes' -karvanvedoilla. Näin kulmista tulee luonnolliset ohuine, yksittäisine karvoineen, ja lookki päivittyy 2018-luvulle. Joskus on kuitenkin tarpeen käyttää myös shading -tekniikkaa peittämään...